29 Eylül 2014 Pazartesi

İsmailî Araştırmaları Konferansı (Chicago Üniversitesi, 16-17 Ekim 2014)




Chicago Üniversitesi, Ismaili Studies Conference (İsmailî Araştırmaları Konferansı) düzenliyor. Marshall Hodgson’un İslâm’ın Serüveni adıyla Türkçeye çevrilen kitabının yayımlanışının kırkıncı yıldönümü vesilesiyle planlanan Islamicate Studies Symposium (İslam Araştırmaları Sempozyumu) ile bağlantılı olarak düzenlenen konferansın organizatörlüğünü doktora öğrencileri Shiraz Hajiani ve Michael J. Bechtel yapacak. 

16-17 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenecek konferansa, Prof. Azim Nanji, Prof. Ali Asani, Prof. Karim H. Karim, Dr. Paul Walker gibi İsmailî araştırmalarının öncü isimleri katılacak. İsmailîlik konusunda Kuzey Amerika’da düzenlenecek ilk konferans olan İsmailî Araştırmaları Konferansı’nın programını buradan inceleyebilirsiniz. 

18 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek İslâm Araştırmaları Sempozyumu'nda ise, alanın önde gelen isimleri, 21. yüzyılda İslâm araştırmalarının durumunu değerlendirecek, önümüzdeki beş-altı yılda İslâm araştırmalarının ne yönde seyredeceği ve nelere gereksinim duyduğu gibi konuları tartışacaklar.

Ertuğrul Ertekin