8 Ekim 2014 Çarşamba

Kitap Tanıtımı: Ömer Menekşe, Ehl-i Beyt Sevgisi



Ömer Menekşe, Ehl-i Beyt Sevgisi, Diyanet Vakfı, Ankara 2006, 174 s.

Dr. Ömer Menekşe’nin derlediği Ehl-i Beyt Sevgisi başlıklı kitapta, Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın evliliği, Hz. Ali’de yönetim anlayışı, Hz. Ali’nin hutbeleri, Hz. Ali’nin özdeyişleri ve Hz. Ali’nin vasiyetine yer verildi. 

Kitabın önsözünde Müslüman milletlerin, özelde Türk milletinin asırlardır Hz. Muhammed’ (s) derin bir muhabbet beslediği, bu muhabbetin onun şahsıyla sınırlı kalmadığı, Ehl-i Beyti’ne, yakınlarına, ashabına, yaşadığı yerlere ve kullandığı eşyalara kadar geniş bir alanda kendini gösterdiği belirtiliyor.

İslâmiyet'in ilk dönemlerinden itibaren Hz. Peygamber'in ailesini ve soyunu ifade etmek üzere özel ad olarak kullanılan Ehl-i Beyt ifadesinin edebiyattan sanata kadar Türk kültürünün pek çok alanında yer ettiği ve ilimle ameli, hayatla ahlakı, hikmetle irfanı buluşturan, sevgi, rahmet ve bağışlamanın adresi haline gelen kutlu bir nesli anlattığı vurgulanıyor.

Yazar, kitapta, Hz. Ali’yi seçkin kılan faziletlerinden söz ederek, onun model insan oluşunda en büyük etkenin Peygamberimizin terbiyesinde yetişmiş olmasıyla açıklanabileceğini ifade ediyor.

Ertuğrul Ertekin